Sector vitinícola Destilación de crise Almacenamento privado de viño DECLARACIÓNS OBRIGATORIAS NO SECTOR VITIVINÍCOLA Normativa de aplicación: O Real Decreto 739/2015, de 31 de xullo, sobre declaracións obrigatorias no sector vitivinícola, modificado polo Real Decreto 313/2016, contén a normativa básica en materia de declaracións obrigatorias necesaria para o desenvolvemento do Regulamento (UE) nº 1308/2013 do Parlamento Europeo e do Consello, de 17 de decembro de 2013, polo que se crea a organización común de mercados dos produtos agrarios e polo que se derogan os Regulamentos (CEE) nº 922/72, (CEE) nº 234/79, (CE) nº 1037/2001 e (CE) nº 1234/2007. Decreto 256/2011, do 7 de decembro, polo que se regula o potencial de produción vitícola de Galicia DECLARACIÓN DE COLLEITA: Persoas obrigadas a presentar a declaración: as persoas ou entidades viticultoras que comercialicen toda ou parte da súa colleita. Persoas exentas de presentar a declaración: as persoas ou entidades viticultoras que non comercialicen ningunha parte da súa colleita. Nº de declaracións: unha por cada provincia onde posúa superficie de viñedo en produción, utilizando un exemplar do anexo I. Prazo: ata o 10 de decembro de cada ano. Procedementos: MR441B e MR441C da Sede Electrónica da Xunta de Galicia. Os Consellos Reguladores das Denominacións de Orixe Protexidas dos Viños Galegos poden presentar a información das declaracións de colleita dos seus socios se asinan un convenio de colaboración co AGACAL e co FOGGA e obteñen a autorización dos seus viticultores para tal fin; para presentala deben empregar o procedemento MR441I. DECLARACIÓN DE PRODUCIÓN E EXISTENCIAS DE VIÑO E/OU MOSTO: Obriga de declarar e prazo de presentación: Produtores que nas 4 campañas anteriores tiveran unha produción media de viño e mosto inferior a 1.000 hl, presentarán unha declaración por instalación nos meses de decembro e agosto, a máis tardar o día 20 deses meses. Quedan dispensados de declarar: Os produtores que obteñan nas súas instalacións, mediante vinificación de produtos comprados, unha cantidade de viño inferior a 10 hectolitros (1.000 litros), non destinada á comercialización. Os socios ou membros dunha adega cooperativa suxeita á obriga de presentar unha declaración, que entreguen toda a súa produción á devandita adega cooperativa. Poderán, non obstante, reservarse unha cantidade de viño inferior a 10 hectolitros (1.000 litros) destinado ao seu autoconsumo. Procedemento: todos os obrigados a declarar teñen que declarar electronicamente os seus datos de existencias e produción na aplicación informática de declaracións no sector vitivinícola (INFOVI) que xestiona a Axencia de Información da Cadea Alimentaria (AICA): https://servicio.mapama.gob.es/GestionInterna/Inicio.aao INFORMACIÓN DOS PROVEDORES E XUSTIFICANTES DE COMPRA VENTA DE PRODUTOS Obrigados: todos os obrigados a presentar a declaración de produción. Nota: Se o produtor é adegueiro e elabora produtos soamente con uvas da súa produción, non é preciso que presente estes anexos, pois esa información xa figura na súa declaración de colleita. Prazo: entre o 30 de novembro e o 10 de decembro. Procedemento: MR441E da Sede Electrónica da Xunta de Galicia. ELIMINACIÓN DE SUBPRODUCTOS OBTIDOS NA TRANSFORMACIÓN VINÍCOLA Obrigados: todos os obrigados a presentar a declaración de produción que produzan mais de 50 hl de viño ou mosto. Prazo: entre o 30 de novembro e o 10 de decembro. Procedemento: MR441D da Sede Electrónica da Xunta de Galicia. ALTAS, BAIXAS E MODIFICACIÓNS DA INFORMACIÓN DO REXISTRO XERAL DE OPERADORES DO SECTOR VITIVINICOLA (REOVI) Para darse de alta ou baixa como operador do sector vinícola, así como para proceder á comunicación de modificación dalgún dos datos que constan no Rexistro de Operadores do sector vitivinícola regulado no Real decreto 739/2015 debe presentar unha solicitude para tal fin. Procedemento: MR441H da Sede Electrónica da Xunta de Galicia. DECLARACIÓN DE DESTINO DAS PRODUCIÓNS DE PLANTACIÓNS ILEGAIS Obrigados: viticultores que obtivesen uvas de parcelas plantadas sen permiso da Administración e que non fosen regularizadas. Prazo: ata o 10 de decembro de cada ano. Procedemento: MR441G da Sede Electrónica da Xunta de Galicia. Para máis información e consulta de dúbidas, pode visitar a páxina web da AICA http://www.aica.gob.es/preguntas_frecuentes/declaraciones_vino ou dirixirse ao Servizo Territorial do Fogga da provincia que lle corresponda: Servizo Territorial do Fogga - Coruña Praza Luis Seoane, s/n 15008 A Coruña. Teléfono: 981 184 525 Fax: 981 184 559 Servizo Territorial do Fogga - Lugo Ronda da Muralla,70. 2º andar 27071 Lugo. Teléfono: 982 294 462 Fax: 982 294 411 Servizo Territorial do Fogga - Ourense Rúa do Paseo, 22 – 1º. 32003 Ourense Teléfono: 988 386 948 Fax: 988 386 940 Servizo Territorial do Fogga - Pontevedra Paseo de Cervantes, 7-1º. 36071 Pontevedra Teléfono: 986 805 455 Fax: 986 805 569 Axuda á destilación de viño no caso de crise Real decreto 557/2020, de 9 de xuñoAnexo II. Solicitude de autorización para participar na axuda á destilación de criseProcedemento para a presentación de solicitudesAnexo III. Solicitude de axuda á destilación de criseCircular 14-2020. Plan Nacional de Control de la ayuda a la destilación de crisis en aplicación del Real Decreto 557/2020Modelo de avalLista de destiladores autorizados para a destilación de crise Axuda para o almacenamento privado de viño Real decreto 557/2020, de 9 de xuñoAnexo III. Solicitude axuda para o almacenamento privado de viñoProcedemento para a presentación de solicitudesCircular 13-2020. Plan Nacional de Control de la ayuda al almacenamiento privado de vino en aplicación del Real Decreto 557/2020Modelo de aval